SHAKLEE EFFECT

SHAKLEE EFFECT

Wednesday, 8 October 2014

SEBAB-SEBAB SEL MENJADI TUA

Image result for penuaan


Kenapa kita tua?
Radikal bebas asalah penyebab utama proses penuaan
Perkara –perkara di bawah adalah di antara faktor yang menyebabkan penuaan berlaku.
Senaman-penggunaan oksigen yang berlebihan menyebabkan  lebih banyak radikal bebas terbentuk.
 • Pengawet makanan-ia selalu ditambah ke dalam makanan untuk membolehkan makanan tahan lebih lama
 • Penyediaan makanan-proses masakan itu akan meninggikan kandungan peroksida di dalam makanan terutama makanan yang bergoreng
 • Bahan kimia seperti pestisid dan herbisid yang biasa di gunakan di dalam pertanian-sebab itu antioksida diperlukan untuk meneutralkan radikal bebas
 • Pencemaran-pencemaran udara- Udara yang di hidu mengandungi asap kenderaan ,asap rokok toksid,karbon monoksida
 • Pancaran matahari-yang terlalu lama semasa melakukan aktiviti luar
 • Penggunaan pelbagai alat elektronik seperti telefon bimbit,komputer dll
 • Pancaran X-Ray
 • Tekanan hidup/stress
 • Ubat-ubatan-antibodiyang masuk ke dalam badan
 • Setiap hari setiap sel tubuh akan di serang oleh hamper sejuta serangan yang akan merosakkan DNA .Serangan ini akan merosakkan pangkalan genetic menghasilkan satu typo kesilapan dari yang asal yang mana akan mengganggu fungsi sel dan jangka hayat seseorang.
 • Keadaan ini menyebabkan kemusnahan DNA dan akan menyebabkan kanser.

SENTIASA MUDA WALAUPUN USIA SUDAH LANJUT

Perkembangan ilmu dalam dunia moden ini membolehkan kita menikmati ilmu perubatan moden yang canggih dan istimewa ,boleh melambatkan proses penuaan.
Ia adalah satu proses yang boleh diperlahankan dan di lambatkan menerusi perancangan dan pengurusan genetik secara optimum.Ia membolehkan kita kelihatan cergas, berwajah ceria,nampak muda,bertenaga dan sihat.
Ramai tokoh-tokoh Negara kita yang masih .Nampak sangat sihat dan cergas seperi TUN DR MAHATHIR MOHAMED.Image result for tun dr mahathir wikipedia
                                                          Gambar ihsan google.
  

Secara tidak langsung industri kesihatan dan kecantikan  pada tahun 2008 bernilai lebih dariUSD 270billion dan sentiasa meningkat dari setahun ke setahun.Ini juga di sebabkan faktor kesedaran kesihatan yang semakin meningkat juga di dorong oleh banyak penyakit seperti darah tinggi,kencing manis,kanser dan banyak lagi .
Walaupun kesedaran di kalangan masyarakat kita telah meningkat tetapi beberapa di lema wujud.

Persoalan  dan di lema yang kita alami pendapat peribadi saya adalah di sebabkan oleh kecetekan ilmu dan kekeliruan dalam memilih produk yang terbaik yang ada di dalam pasaran.Semua pengeluar mendakwa produk mereka adalah yang terbaik sedangkan dakwaan sahaja masih tidak mencukupi.Keberkesanan dan kesahihan juga bukti-bukti keselamatan penggunaan haruslah di buktikan juga.


So berita baiknya proses penuaan kita memang boleh di perlahankan dengan adanya teknologi yang canggih dan terbukti berkesan .Di Shaklee banyak produk untuk awet muda di tawarkan.Keberkesanan memang terbukti.


Hubungi saya untuk keterangan lanjut ya.No comments:

Post a Comment