SHAKLEE EFFECT

SHAKLEE EFFECT

Thursday, 23 October 2014

.: Bagi Yang Berfikir, Tiada yang Biasa-Biasa Melaink...

.: Bagi Yang Berfikir, Tiada yang Biasa-Biasa Melaink...: ( petikan dari buku bakal terbit, syarah BioMekanik Solat- ibadah Yang Dinamik ) Didalam surah ArRahman sahaja sebanyak 31kali dari 78 jumla...

Wednesday, 15 October 2014

FIRST IMPRESSION dengan SHAKLEE-cerita kita berbeza




Penting ni first impression .No second chance.So nak story sikit pasal 1st impression saya dengan Shaklee.
Dah namanye perempuan wajib nak makan and try produk tuk cantik ,tuk sihat tuk kurus,macam-macam lagilah.yang nak nampak Vogue-Vogue tu semua on jerrr.
Tapi saya pening mana satu nak cube (ramai yang macam saya) sebab semua produk kata dia berkesan,dia selamat dia semua dialah (dalam hati sape pulak yang iktiraf ni???bukti ada???) dan testimoni melambak-lambak.Saya tak nak lah main ikut-ikut gitu-gitu jer (sebab dari pengalamn lah tu berhabis duit )ikut kawan-kawan dan iklan kat tv tu.

So saya usaha dan berdoa supaya Allah temukan saya dengan produk yang Superb ,Wonderful,Greatful, semua yang terbaiklah .NO 1 lah habis cerita!  So banyak lagilah produk yang lalu lalu jer depan mata ..semua haihai bye bye.."tumpang lalu" produk tu kata.saya pun kata lalu lah ..lalu laju-laju hehe..

Sampailah satu hari bulan saya dapat info berkenaan produk Shaklee ni dalam magazine HARMONI featured Ceri Mamafaiz.Saya find out more info about this product. MasyaAllah wujud rupenyer produk yang hebat macam ni dalam dunia ni .Hebat..hebat yang luarbiasa hebat.  

  • hebat sumber produknya
  • hebat penanamannya
  • hebat kesannya untuk alam dan manusia
  • hebat keselamatannya
  • hebat R&Dnya
  • hebat PATEN produk dan sistemnya
  • hebat perjalanan produk dari di telan dan cara penyerapannya 
  • hebatanugerahnya pencapaiannya -world class 
  • hebatcara pengesahannya-3rd party 
  • hebat kemenangan atlet-atlet  dunia yang di ciptanya -Sukan Olimpik
  • hebat staf-stafnya
  • hebat CEOnya-banyak awards
  • hebat sistem pengurusannya
  • hebat cara bekerjanya-
  • hebat etikanya
  • hebat integritinya
  • hebat rekod-rekod yang di ciptanya.
  • hebat office design -ofis pun dapat reward
  • hebat..hebat..hebat
Yang paling hebat sebab semua di atas tu bukan nya masuk bakul angkat sendiri yer semua ada pengiktirafan dari 3rd party..klik sini

********
Banyak  pengeluar produk kata kalau makanan tambahan atau supplement tak perlu klinikal test.Betul memang betul sebab klinikal test ni untuk ubat sahaja dan kos  terrrsangatlah banyaknya...tapi bayangkanlah Shaklee ni pengeluar supplemen (makanan tambahan) benda yang tak perlu buat test pun, di buatnya jugak .Renung-renungkanlah etika dan integriti ini.

FIRST IMPRESSION SAYA ...SHAKLEE TERBAIKKKKKKKKKKKK!!!!!!



MUCH LOVE
MLO



Sunday, 12 October 2014

LELAKI JANGAN BACA UNTUK WANITA SAHAJA.penangan Alfalfa

INTIM ,RAPAT, ANJAL,SIHAT,CANTIK,GOJES 
 DENGAN 
ALFALFA COMPLEX
SI

Bayangkan lah En hubby anda semua melekat jer dengan anda siang malam pagi petang ,haha tu waktu cuti lah kan.Kalau weekdays.... pagi dan malam .(manelah tau kalau en hubby mintak mc kat ofis jugak )Camner tu suke ke suke?Hehe.
Ni saya nak sharekan penangan Alfalfa ni untuk wanita.Tapi lelaki pun boleh ambik yer.

                 Cuba tengok ni testimoni Alfalfa.























credit"mama-iloveu.blogspot.com












Testimoni kat atas tu rasanya cukuplah kan ..Nak lagi tengok testimoni alfalfa ni boleh google.Bukan untuk hubungan suami isteri jer tapi banyakkkkkkkkkkkk sangat lagi .


Ok tambah sikit lagi.Tak banyak 2 keping testimoni jer lagi nak TEMPEKkan. .hehe








Cubalah dan tengoklah hasilnya secepat satu hari.(pengalaman saya)Eh! eh! yang pengalaman saya tu untuk asthma ye.


Lagi kebaikan Alfalfa klik sini

Sekian 


Much Lov
MLO





Saturday, 11 October 2014

PENGALAMAN SAYA YANG MENYESAL MAKAN ALFALFA


Biar betul?
Betul!betul! saya memang betul-betul menyesal makan Alfalfa Shaklee ni .Menyesal tak sudah sebab saya makan Alfalfa ni dalam kuantiti yang sedikit.Haha.. kalau saya tau kebaikannya yang sangat awesome macam ni saya akan makan 10-20 biji sekali ambil.Bukan apa. sebab mula-mula saya cuma makan 5 biji sekali pengambilan .Malam saya makan tu asthma saya terus sembuh!Dah tak ada attack start dari malam tu. Alhamdulillah .Bila saya baca dan buat research sikit berkenaan alfalfa ni Amboiiii..amboi..amboi  bukan main banyak lagi kebaikkannya.Patutlah semput  dan alergik saya pun hilang.Habis di koreknya asid- asid dalam darah,usus dan hati saya di di gerudi malam tu jugak.



                  GREAT JOB ALFALFA !! WELLDONE!!!.






          Ni lah rupa paras Alfalfa ni bila dok dalam botol.




Baca sikit info tu kat bawah .Banyak tulllll  benefittttt.



Bukan asthma saja yang hilang semua penyakit yang di sebabkan oleh darah,usus dan hati kita InsyaAllah akan hilang .Kulit saya pun dah semakin smooth dan lembut jer.Nak 1 benefit jer benefit(untuk asthma saya)tapi dia bagi 1001 lagi .

Banyak lah lagi side effect makan alfalfa ni.Ada yang cakap Alfalfa ni macam spirulina ....betul warnanya  lebih kurang sama tapi kandungannya jauuuuhhhhhhhhhhhhh berbeza ."Nampak macam sama tapi bukan dia " haha pernah dengar ayat tu?

Beza sangat Alfalfa ni ada dengan yang sama tapi tak serupa dengannya tu .Alfalfa ni sangat kaya dengan


  • protein,asid amino,klorofil,
  • serat
  • 15 zat galian
  • 10 vitamin
  • 8enzim
  • fitokimia-antaranya betacarotena,lutein,lycopene,flavoids yang sangat penting utk pencegahan penyakit.


"Bayangkan anda dapat manfaat yang paling kaya dengan nutrisi,zat galian yang biasanya tidak terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran.Sangat beralkali yang akan meneutralkan segala asid-asid dalam badan.Jawapannya... tak de tempat lah penyakit nak duduk dalam badan,sentiasa muda jelita,bertenaga dan yang sewaktu dengannya.




SANGAT POWER SAMPAI DETOX DARAH ,USUS DAN HATI sekaligus. 3 KALI DETOX !!!!!



Mana nak dapat produk Detox yang power macam ni.JOM kita DETOX !!!!Bila dah semua kotoron dalam badan kita hilang barulah kita lebih sihat,kulit lebih cantik dan banyak lagilah effect yang awesome!

Part yang paling best sebab Alfalfa ni boleh ketatkan bahagian intim kita..Haha teruja ke teruja.??? Yang bab tu ,yang noti-noti tu klik sini


So tunggu apa lagi??????


Much Love
MLO


Mizz Leena Othman  
ID:1169988
Hp  010-5217181          
Whatsapp 011-106-71718  


Email:musboy75@gmail.com





RAHSIA SHAKLEE YANG ANDA TIDAK TAHU

Wah !teruja betul dengan topik tu semua orang nak tahu rahsia Shaklee kan.

Banyak betul rahsia Shaklee ini yang saya dan anda tidak ketahui rupenya.Bila dah bukak minda mengenai kesihatan baru mulut ternganga -ngaga pastu dah tak boleh tidur terkenang-kenang SHAKLEE ku sayang. Saya kongsikan beberapa gambar dulu untuk event yang saya pergi.Small gathering  last frid 10.10.14 di Rawang.


.
Tekalah saya yang mana.hehe.Gambar ni snap semasa masih menunggu beberapa famili yang belum datang.Crowd lebih kurang 35 orang.
Ini pulak pic Master Salwa dah 20 tahun dalam Shakle.Sempat Sharing yang life dia sefamily 360% change dengan Shaklee.Shaklee effect.Pioneer ..join mula-mula Shaklee sampai di M'sia
Ini gambar Nutritionist Cik Nurul.Walaupun muda tapi knowledgeable.Banyak sangat info about health dapat.Terbaikkk!
.
                                       one of the slide.

Antara fakta-fakta yang i dapat pengasas Shaklee Dr Forresst C Shaklee ni  adalah seangkatan dengan Henry Ford dan Abraham Graham Bell.Dr Shaklee ni meninggal at the age of 91 tahun1985.

Master Salwa cerita mengenai pengalaman masa di US yang mana kebanyakkan university di US and North America ada own faculty untuk buat Shaklee Research.Hebatkan.She also met with one of the scientist untuk keluarkan produk rambut tu PRO SANTE.Masa dia jumpe tu produk tu dah 4 years dalam R&D and bila master salwa balik M'sia syampoo tu still tak keluar lagi and after 4 years baru in the market.MasyaAllah hebatnya.Lama betul kan R&D tu.Memang betul-betul nak pastikan semuanya selamat dan terbaik untuk kita.

Ada juga produk yang after 46 years baru out.Ohhh bestnyer.Lain betul etika diorang ni bekerja kan.ExtraOrdinary betul!Shaklee ni dah jadi tempat untuk semua scientist untuk buat rujukan dan ramai sangat scientiest yang" freelance" buat R&D untuk Shaklee .
Malam tu i learn a lot!Learn from the bottom and learn from the best.So dah tau lah produk mana yan nak fokus yang penting dan yang perlu dahulu.Kalau tidak semuanya nak beli dan nak cuba.And i learn and experience untuk ESP tu.Infact master salwa bagi try campur dengan milkshake vanila .Sedapnyer.

Bila kefahaman tu dah lebih sikit takut betul nak makan sembarangan dah.Rasa nak mengadap jer ESP tu sebab rupanya most of our body is made from protein.Dari makan protein like ayam,daging,seafood and banyak lagi yang dah tercemar tu i prefer nak ambik ESP je lah .hehe.Selamat dan sedap.

Setakat ni jelah sharing this time.Till we meet again .

Much Love

KENAPA APA YANG KTA MAKAN UNTUK CANTIK ,SIHAT TIDAK BERKESAN

Salam Semua,

Ni saya nak kongsi apa yang saya dah alami sendiri dan saya percaya ramai lagi kawan-kawan saya pun mengalami perkara yang sama.


Selama ini ada beberapa vitamin atau produk kesihatan dan kecantikan yang saya guna .Ada yang berkesan jugak tapi lama kelamaan saya tak teruskan sebab bila dah ada ilmu saya jadi takut nak teruskan .Saya takut sebab apa yang saya ambil tu


1.Tidak ada di senaraikan bahan-bahan  dalam produk tu/erti kata lain most of the produk tu repackaging.


2.Bukan dari alam semulajadi maksudnya mungkin tiruan,bahan sintetik atau sampai tak tahu dari sumber apa  mungkin dari haiwan
.
3. Tidak ada pemantauan yang rapi dari pihak berwajib,klinikal test ke atau macam -macam ujian kualiti dan keselamatan lagilah.

4.Sejauh mana keselamatan untuk saya gunakan produk tu dan kesannya ke atas kulit atau kesihatan saya untuk jangka masa panjang.

5.Banyak lagi benda yang buat saya takut dan lebih berhati-hati."Siapa tak sayang badan oiii"


Satu hari hati saya terbuka untuk satu jenama yang bernama SHAKLEE.Ada saya ternampak beberapa kali di fb dan rumah kawan saya ,tapi takde siapa nak approach saya dan saya pun tak nampak bestnye produk tu.Maklumlah produk tu tak boleh bercakap.Hehe.Kalau boleh bercakap ha confirm i sambar beli sebakul .


Satu hari saya ternampak dalam majalah harmoni saya punya mentor berposing dalam mag tu haha saya pun google for more info.Banyak yang saya dapat info berkenaan produk SHAKLEE ni.Saya terus jatuh cinta.Macam tak percaya ada produk yang secanggih ni dalam dunia ini lagi, semua orang berlumba-lumba untuk buat keuntungan tanpa memikirkan kesan pada orang lain tapi company SHAKLEE ni ada prinsip ,etika dan integriti yang tiada tandingannya .

Fuh hebat betul produk ni ,bukan sahaja produk yang hebat,company pun hebat,ceo pun hebat,office HQ pun hebat oohh  segala-galanya hebat.

Patutlah selama ini banyak produk yang tak ngam dengan badan kita sebab produk tu bukan dari alam semulajadi dan organik ,tu yang penting.


Patutlah selama ini apa yang kita makan untuk sihat dan cantik ada kesan sampingan sebab banyak bahan kimia.


Patutlah semua orang tanya ada kesan sampingan atau tidak sebab semuanya ada bahan kimia yang merosakkan badan dan tidak selamat tiada pengesahan pihak ketiga.


Sekarang ni baru saya tahu yang untuk membeli sesuatu produk tu mesti melepasi 3 soalan.


Adakah ia selamat,adakah ia semulajadi dan adakah ia berkesan?Semua akan mengaku ya tapi sekarang saya nak pilih company yang ada bukti untuk semua soalan saya diatas tu dan di akui oleh pihak ketiga yang profesionalyang tiada berkepentingan.


Semua jawapan tu ada di Shaklee.Saya sekadar berkongsi untuk manfaat kita bersama supaya kita lebih bijak dalam membeli untuk kecantikan dan kesihatan yang priceless.


"If you think think health is expensive than try illness."





Lagi best klik sini

Much Love
MLO


Mizz Leena Othman  ID:1169988
Hp  010-5217181           
Whatsapp 011-106-71718  

Email:musboy75@gmail.com






Thursday, 9 October 2014

MEMAAFKAN ORANG UNTUK LEBIH BERJAYA

                 



Sekitar tahun 2008 saya berpeluang untuk mengikuti satu kelas motivasi dan yang menjadi speaker hari itu merupakan seorang doktor perubatan telah berkongsi satu kisah berkenaan pesakit beliau.Pesakit beliau merupakan seorang wanita lewat 30an dan di dapati mengidap kanser tahap awal.
Semasa perbualan dengan pesakit tersebut ,doktor itu menanyakan latar belakang wanita terbabit. Wanita itu menerangkan yang beliau adalah seorang anak angkat.Beliau tidak pernah berjumpa dengan keluarga kandung dan mengatakan tidak akan memaafkan ibu beliau atas apa yang berlaku.Sepanjang usia wanita ini beliau tidak pernah memaafkan dan berdendam dengan ibunya sendiri.Semenjak mengetahui keadaan beliau yang menghidap kanser beliau banyak muhasabah diri dan mengambil keputusan untuk memaafkan ibunya.Setiap malam sebelum tidur beliau berdoa dan mengatakan dalam doa tersebut yang beliau memaafkan ibunya dunia akhirat dan memohon kepada Allah semoga di pertemukan dengan ibu beliau bersama-sama di dalam syurga.
Semenjak melakukan rawatan perubatan tersebut di dapati hari demi hari sel-sel kanser semakin berkurangan dan menujukkan tanda-tanda pulih.
Selain dari mengamalkan ayat-ayat Alquran dan perubatan moden wanita ini percaya yang amalan hariannya yang sudah memaafkan ibunya dan semua orang adalah penyumbang terbesar kesihatan beliau sekarang.

Kajian sains juga menunjukkan bahawan tekanan perasaan,marah,benci,dengki semua sifat-sifat negative sebenarnya akan mengumpulkan lagi bahan-bahan toksik di dalam badan seseorang.
Sifat pemaaf ini sebenarnya banyak faedahnya .Kebaikannya adalah kepada diri kita sendiri .Kita boleh menjalani hidup dengan lebih tenang,lebih fokus,dan segala apa yang kita usahakan Insya Allah akan lebih berjaya.

Jadi marilah kita sama-sama muhasabah diri memaafkan semua orang sebelum tidur malam dan menghalalkan segala hutang piutang kita pada orang lain.

Semoga tidur kita menjadi yang paling positif untuk malam tersebut dan semoga keesokkannya kita akan lebih sihat,lebih berjaya,lebih beriman,lebih positif.







Happy Reading
MLO



RAHSIA TIDUR AWET MUDA

RAHSIA TIDUR AWET MUDA 






Waktu malam adalah waktu untuk merehatkan badan dan untuk mendapatkan tenaga dan membetulkan segala sistem dalaman dan luaran tubuh badan kita
ALLAH SWT berfieman yang bermaksud”Daripada rahmat –Nya (ALLAH) menjadikan bagi kamu malam dan siang untuk kamu berehat dan mencari rezeki,mudah-mudahan kamu bersyukur”.(Surah Al-Qasas).


  • Berwuduklah sebelum tidur
  • Lakukanlah solat taubat ,hajat dan witir .
  • Tuliskan apa yang anda hendak lakukan pada keesokan hari supaya minda anda lebih fokus dan tenang.
  • Muhasabah diri dan berazam hari esok akan lebih baik,lebih berjaya,lebih sihat ,lebih beriman dan berazam bersungguh-sungguh untuk melakukan kebaikan setiap saat dan waktu.
  • Membaca doa-doa  dan ayat –ayat AlQuran iaitu Ayat Qursi,Surah Al-Ikhlas,Surah Al-Falaq dan Surah An-Nas.
  • Juga membaca surah Alfatihah, Ayat Qursi,Selawat,Istighfar serta  Subhanallah,Alhamdulillah ,Allahuakbar 33kali
  • Maafkan semua orang dan halalkan segala hutang kita.Semoga Allah merahmati dan membalas kebaikan kita.
  • Tidurlah dengan keadaan yang gelap .Kajian sains mengatakan tubuh kita mengeluarkan sejenis hormone semulajadi yang di panggil melatonin.ia dihasilkan oleh kalenjar di otak .Penghasilan ini automatik akan terhenti jika mata kita mengesan cahaya walaupun sedikit.Hormon ini aktif di hasilkan sekitar 2am-4am .

Melatonin yang dihasilkan akan meresap ke dalam darah dan berfungsi sebagai antioksidan yang melindungi sel-sel dan DNA dan bertindak sebagai imun .
Banyak kebaikan dan kelebihan tidur di dalam gelap .
Tidurlah dalam keadaan mengiring di sebelah rusuk kanan dan mengadap kiblat.





Happy Reading

MLO